Aquest dilluns, s'han posat a la venda les entrades per assistir a la 23a edició de la Festa del Trinxat de Puigcerdà, que tindrà lloc el proper dissabte 24 de febrer. El pavelló del poliesportiu es tornarà a vestir de gala per acollir aquesta cita gastronòmica, que és ja un referent al Pirineu i a Catalunya. En els últims anys ha crescut l'interès per assistir a aquesta festa i, de fet, a primera hora ja hi havia alguns veïns fent cua a l'Oficina de Turisme per adquirir els seus tiquets. Des de l'ajuntament esperen tornar a assolir el miler de comensals de les darreres edicions, xifra que demostra la recuperació de la festa, que anys enrere havia baixat als 500 assistents.

La Festa del Trinxat és un aparador de la gastronomia cerdana, amb el seu plat més reconegut com a protagonista, el trinxat, elaborat amb col d'hivern tocada pel fred i patata. El sopar començarà a les 21h amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. L’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya elaborarà un any més el menú que estarà compost per un caneló trufat de rostit de vedella ecològica i un royal de foie amb poma de muntanya, després es servirà el trinxat, que prepararan diversos restaurants de Puigcerdà, i seguidament el bacallà amb pinyons i fruita i seca. Per postres, els pastissers de la vila elaboraran mil fulls de nata o gerds.
Una de les novetats d'enguany és que, per donar més protagonisme a la festa, els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants del centre del poble, que al llarg de l’any ofereixen tapes aquest dia de la setmana, el popular pintxo pote, afrontaran el repte de crear tapes amb els principals ingredients del trinxat.

Al llarg dels sopar hi haurà diferents espectacles d’entreteniment que s'estan acabant de definir i la vetllada es clourà amb una ball a càrrec del grup Stress Band.
Les entrades tenen un preu de 27,50 euros i es poden comprar a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui