En el marc de la cursa de la Font Blanca, que se celebra durant aquest cap de setmana a Vallnord, la Creu Roja Andorrana donarà la possibilitat als participants de fer-se un electrocardiograma “in situ”.
Amb aquesta acció, que es posa en marxa enguany com una de les novetats de l’esdeveniment, les tres organitzacions volen fomentar l’esport amb salut a través de la incorporació d’un sistema de telemedicina durant el desenvolupament de la cursa de la Font Blanca per ajudar a millorar la seguretat dels seus participants i fomentar la prevenció activa.

Els exàmens es realitzaran de forma gratuïta. Un cop realitzada, la prova s’enviarà telemàticament a un cardiòleg d’Andorra i aquest la retornarà amb els resultats.
E-Beat és un sistema innovador Made in Andorra que forma part de les empreses tecnològiques del NIU d’Andorra Telecom. Aquest servei contribueix a un diagnòstic ràpid i de qualitat a possibles problemes cardiovasculars realitzat per un cardiòleg expert, amb l’objectiu de minimitzar el temps d’atenció a la persona en cas d’urgència, reduir les conseqüències i fomentar així la prevenció activa.

Parlen al vídeo: QUIM FENOLL, CAP ÀREA PREVENCIÓ CREU ROJA

El Pirineu avui