Una nova nevada ha emblanquinat aquest divendres tota la comarca, des de les cotes més altes, on han caigut més de 50 centímetres de neu, fins a les més baixes. A primera hora el temporal ja acumulava 11 centímetres de neu a Puigcerdà i 4 cm a Bellver de Cerdanya, xifres que han seguit pujant al llarg del dia.

A la capital ceretana, l'ajuntament ha tornat a activar el dispositiu de neteja dels carrers i espais públics del municipi. En les tasques de retirada de la neu hi han treballat empreses externes contractes pel consistori, així com les màquines llevaneus de la demarcació de Carreteres de l'Estat i la brigada municipal. A través de les xarxes socials, l'ajuntament ha emès un comunicat per informar als veïns dels treballs que s'estan portant a terme des de primera hora del matí per minimitzar els efectes de la nevada També han recordat la necessitat d'equipar correctament els vehicles i de no estacionar en llocs es es dificultin les tasques de neteja.

Els vehicles han hagut de circular obligatòriament amb cadenes a la Collada de Toses, mentre que el Servei Català de Trànsit ha alertat també de la presència de neu i gel a la C-162 entre Urús i Fontanals i a la C-16 entre Bagà i Bellver. Tot i la nevada, les línies de transport escolar han circulat amb normalitat.

A l'Alta Cerdanya, el Coll del Pimorent s'ha tancat per precaució i ha estat obligatori l'ús d'equipaments especials per circular per la RN22 direcció el Pas de la Casa, la RN20 direcció l’Hospitalet o la RN320 fins a la Vinyola.

La neu estat molt benvinguda a les estacions d'esquí. Els seus responsables esperen tenir el bon temps anunciat per aquest cap de setmana i oferir als seus clients unes bones condicions per a la pràctica de l'esquí, amb el 100% dels dominis oberts.

El Pirineu avui