La nevada d'aquest divendres a la matinada ha deixat gruixos de neu a les estacions d'entre 15 i 20 centímetres i afectacions a la xarxa viària de les parròquies altes. Durant la jornada han calgut equipaments especials a partir de Canillo, de Llorts i de Pal, i s'ha restringit el trànsit als vehicles de més de 19 tones per accedir a França, i els de més de 5 tones per circular a partir del Serrat en direcció Arcalís. La nevada va acompanyada de vent i també afecta els territoris veïns. Així, a França s'ha tancat el coll de Pimorent i es necessiten cadenes des de l'Ospitalet a la RN20 i des d'Oleta a la RN116. Segons el Servei de Meteorologia, la nevada ha deixat 20 centímetres a Sorteny i a les Fonts d'Arinsal, 18 centímetres al Bony de les Neres i 5 centímetres a la Tossa d'Espiolets (Soldeu), tot i que aquest registre és inexacte per culpa del vent. De fet, des de Grandvalira informen que han caigut 15 centímetres de neu nova. El perill d'allaus s'ha elevat a nivell 3 sobre 5. Les previsions apunten a precipitacions en forma de neu que es poden allargar fins dissabte al matí i que poden deixar en total entre 30 i 40 centímetres de neu a les cotes altes. A 1.500 metres es poden acumular fins a 10 centímetres i a les parròquies centrals fins a 5 centímetres. El canvi de temps també anirà acompanyat de vent, amb ràfegues d'entre 40 i 60 km/h en altitud.

El Pirineu avui