Un total 235 alumnes de l’Alt Urgell ja formen part aquesta temporada del programa Esport Blanc Escolar, promogut per la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. De fet, amb la incorporació, aquest curs, de l’escola Sant Jordi d’Oliana, tots els centres públics de primària de la comarca ja en formen part. Aquest programa preveu la realització de 8 dies d’esquí al llarg de la tamporada, tant nòrdic, com alpí i snowboard. Especialment per a les estacions d’esquí nòrdic, això representa un benefici molt important.

En aquest sentit, i a nivell més immediat, la presència continuada d’escolars durant la temporada, també permet a les estacions treballar entre setmana.

Justament, la nevada de les darreres hores ha dificultat el transport d’alguns alumnes a les estacions, tot i que en la majoria dels casos s’ha aconseguit.

El que sí que s’ha suspès ha estat el transport escolar que uneix Tuixent amb la Seu i la línia interna de la vall de la Vansa. Tampoc s’ha pogut arribar a Lles, Prullans, Arcabell ni Civís, però els pares han baixat els infants fins a les carreteres generals.

Parlen al vídeo: IMMA OBIOLS, RESPONSABLE TOT NÒRDIC

El Pirineu avui