El Comitè d'Usuaris del Tren Groc, que lluita per la renovació i supervivència d'aquest servei ferroviari de l'Alta Cerdanya, ha convocat una nova assemblea general el proper dissabte 10 de febrer a les nou del matí a l'ajuntament de Sant Pere dels Forcats. Segons publica el Regió7, l'entitat vol seguir mobilitzant-se i obrir una nova etapa de negociacions amb les administracions presentant un pla d'acció que marcarà els propers passos a seguir.
Des del comitè lamenten que encara no s'hagin portat a terme les reformes per modernitzar la línia i asseguren que SNCF no té en compte les necessitats sobre correspondències i horaris i manté la dinàmica de donar poca importància a la línia.
Durant l'assemblea l'entitat té previst presentar les seves propostes perquè el Tren Groc torni a ser un servei útil per als cerdans i els veïns del Conflent i al mateix temps es reimpulsi com un atractiu turístic d'aquest territori.
Des del comitè fan una crida a la mobilització ciutadana i demanen la implicació de tots els representants polítics i de les administracions per accelerar el procés de reforma i modernització d'aquesta línia, que connecta La Tor de Querol amb Vilafranca del Conflent.
Recordem que l'entitat reclama a l’estat francès una inversió de 150 milions d’euros per tal de millorar el Tren Groc i assegurar-ne la seva continuïtat.

El Pirineu avui