L'ajuntament d'Isòvol s'ha proposat potenciar els esterregalls d'Olopte i All, unes erosions del territori úniques al Pirineu que contenen restes de mineria romana vinculada a la recerca d'or. Fa uns anys el consistori va museïtzar una part d'aquest espai i ara, gràcies a una subvenció que ha rebut de la Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, acabarà d'adequar-lo, millorarà la senyalització i els accessos i iniciarà una campanya de difusió d'aquest indret de gran valor patrimonial per tal de donar-lo a conèixer i que es converteixi en un dels principals atractius de Cerdanya.

Per tal de millorar els accessos, l'ajuntament preveu adequar el camí que connecta All amb els esterregalls i Olopte, poblacions que pertanyen al terme municipal d'Isòvol, i adequar també diverses zones d'aparcament al municipi, la més gran a tocar d'aquest espai d'interès natural, que tindrà capacitat per a tot tipus de vehicles, també autobusos.
La previsió de l'ajuntament és enllestir el projecte durant aquest 2018.
El total de la subvenció per al desenvolupament dels plans de foment territorial del turisme que ha rebut el consistori Isòvol és de 216.000 euros, que es destinaran a la promoció i millora dels esterregalls o badlands, així com també al foment d'altres elements culturals i naturals del municipi i a la millora dels serveis turístics. Dins el paquet d'actuacions que es beneficiaran de l'ajut, l'ajuntament també contempla la reforma de la plaça major d'All, després d'enderrocar l'antic ajuntament, i l'adequació d'un aparcament al costat de l'església d'Olopte i d'un altre prop del riu Segre, a la zona del pont de la Palanca.

Parlen al vídeo: PERE OLIU, ALCALDE D'ISÒVOL

El Pirineu avui