Aquest any l´arribada de la grip s´ha endarrerit una mica i ja ha viscut el seu pic més alt la segona setmana de gener, amb 133 casos notificats. En total, en aquest hivern hi ha hagut 427 casos i 20 han hagut de ser hospitalitzats.
La setmana compresa entre el 8 i el 14 de gener ha estat la franja en què s´ha registrat la intensitat més alta d´activitat gripal d´aquest hivern. En aquesta segona setmana del 2018 s´han notificat 133 casos, mentre que a la primera se n´ha tingut constància de 110. Des del 2 d´octubre, la incidència s´ha elevat a 427 casos, 193 homes i 234 dones.

Enguany s´han registrat menys de la meitat d´hospitalitzacions que en el mateix període del 2017. L´any passat van ser 44 persones i, fins al moment, aquest any s´han viscut 20 casos que han requerit ingrés hospitalari. D´aquests, 15 són pacients més grans de 64 anys.

Com assenyala el ministeri de Salut, encara ens trobem en fase epidèmica de grip i, per tant, encara poden aparèixer quadres i brots de la malaltia. Es recomana mantenir l´alerta i seguir les diferents pautes de prevenció.

Parlen al vídeo: XAVIER CRESPO, Metge de capçalera

El Pirineu avui