Els ajuntaments d’Arsèguel i Alàs volen realitzar un seguit de millores en un camí que uneix la carretera d’Ansovell amb el poble de Vilanova de Banat. L’objectiu és fer-lo transitable i eixamplar-lo, perquè el puguin utilitzar, entre d’altres, els Bombers, en cas que hi hagi un incendi a la muntanya de la zona. També es vol construir una bassa d’aigua per poder abastir als equips d’emergència en cas de necessitat. Els consistoris destaquen que actualment l’accés a la muntanya que separa els dos municipis és molt complicat, i això ho fa perillós en cas d’incendi.

Justament aquest dimecres s’ha produit un incendi prop d’aquesta zona, al Querforadat, on s’hi ha cremat una hectàrea de matoll i vegetació. Tres dotacions aeries dels Bombers i 10 de terrestes hi han treballat des de dos quarts de dues del migdia i l’han pogut estabilitzar a les quatre de la tada.

Parlen al vídeo: ANTONI CASANOVAS, ALCALDE D’ARSÈGUEL

El Pirineu avui