L’Alt Pirineu i Aran rebrà aquest any prop de 310.000 euros per a deixalleries. L’Agència de Residus de Catalunya ha resolt atorgar 4,7 milions d’euros en ajuts als ens locals, corresponents a la convocatòria de l’any 2017 per a la instal·lació de deixalleries municipals, publicada el passat mes de març. En aquesta convocatòria s’hi beneficiaran 43 ens locals que realitzaran 115 actuacions subvencionades. Per demarcacions, a l’Alt Pirineu i Aran s’hi destinaran 309.800 euros a cinc ens per a sis actuacions. Concretament, s’atorgaran 97.124 euros per a una deixalleria bàsica de nova construcció a Coll de Nargó. A l’Alt Urgell també s’hi destinaran 5.971 euros per a millores a la deixalleria de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet. L’altra comarca que també rebrà dues subvencions és el Pallars Jussà, on es canalitzaran a través del Consell Comarcal. Una serà de 68.765 euros per a la millora de les instal·lacions existents, mentre que 32.216 euros més seran per a crear unes noves instal·lacions. Al Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça li pertocaran 50.396 euros per a l’ampliació o millora de deixalleries ja extistents i, finalment, el Conselh Generau d’Aran rebrà 55.352 euros amb la mateixa finalitat.

Aquests ajuts s’adrecen a implantar i millorar deixalleries per a la gestió de residus municipals, tant si són fixes com mòbils. Els projectes presentats inclouen actuacions per garantir l'accessibilitat, la bona gestió dels residus, la seguretat i l’adaptació a la normativa vigent.

El Pirineu avui