L'ajuntament de Llívia s'ha proposat accelerar enguany el projecte de construcció de la nova escola, després que a finals del 2015 acordés amb Ensenyament assumir el cost de les obres, una decisió que va prendre per desencallar un projecte que fa anys que està sobre la taula. Doncs bé, el consistori ultima ara els darrers detalls del nou edifici per poder iniciar les obres abans de l'estiu.

La nova escola de Llívia s'ubicarà al terreny situat a tocar de l'actual, molt a prop del poliesportiu municipal. Serà un edifici de dues plantes tot i que en un principi només s'adequarà la planta baixa, on hi hauran cinc aules. A la part superior s'hi situarà en un futur la biblioteca. El projecte també contempla la reforma de les tres aules de l'escola actual i de la llar d'infants.

La nova escola permetrà abandonar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, un edifici que va adquirir fa uns anys l’ajuntament i on actualment hi ha les classes de Primària. Es tracta d'un espai poc adequat per als infants que presenta algunes deficiències, com ara l'accessibilitat o el sistema de calefacció.

Fins que no hi hagi el projecte executiu acabat no es coneixerà l'import total de les obres, tot i que des de l'ajuntament calculen que s'aproparà al milió d'euros.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

El Pirineu avui