La Salomon Ultra Pirineu ha obert aquest dimecres el període de preinscripció per a la cursa d'enguany que, juntament amb la Marató i la Nit Pirineu, tindrà lloc el 28, 29 i 30 de setembre. En previsió a que la demanda d'inscripcions superi les 1000 places, s'ha obert aquest període d'inscripcions prèvies des d'ara i fins el 5 de febrer. El preu és de 103 euros més IVA.
Si se superen les 1000 per-inscripcions, el dia 8 de Febrer es realitzarà un sorteig a l’Ajuntament de Bagà a les 11h. Si passat el dia 5 de Febrer no se superen les aquestes 1000 places, tots els candidats quedaran automàticament inscrits sense passar pel sorteig. Donat el cas, a partir del dia 6 de Febrer el sistema de preinscripcions passaria a ser d’inscripció directa, quedant així obert fins a l’exhauriment de les places.
L'Ultra Pirineu és una prova d’Ultra distància puntuable per les Skyrunner® Word Series, amb 110km de distància i un desnivell positiu de 6.800m que transcorren pel marc incomparable del Parc Natural del Cadí Moixeró, amb sortida i arribada a Bagà (Barcelona). L'any passat hi van participar 950 corredors.
A banda de la prova reina, també tindrà lloc la Marató Pirineu, amb sortida i arribada a Bellver, i la Nit Pirineu, a l'estació de la Molina.
Recordem que el ceretà Kilian Jornet fou el vencedor de la Marató de 45 km del 2017, aconseguint el temps rècord de 12h i 3 minuts i rebaixant en 17 minuts la millor marca. Amb aquesta victòria i la que va aconseguir a l’Ultra el 2015, també millor temps fins al moment, Jornet es va convertir en el primer corredor que ostenta un doblet històric a l’Ultra Pirineu.

El Pirineu avui