La Fiscalia ha demanat al jutge de la Seu d'Urgell, Ignacio Risueño, que mantingui la causa contra dues mestres de la ciutat pels seus comentaris a classe arran de la repressió policial de l'1 d'Octubre. Tal com avança el diari Segre, el Ministeri fiscal veu indicis d'un possible delicte d'incitació a l'odi cap a la Guàrdia Civil per part d’aquestes dues docents. Tot i això, demana l’arxivament de la causa contra sis professors més, ja que en els seus casos considera que les proves no permeten mantenir el procediment judicial. Segons el rotatiu, sembla que el jutge arxivarà la causa contra el director i altres mestres de l'Escola Albert Vives, la directora i una mestra de l'Escola Pau Claris i la directora de l'Escola La Salle. Ara la Fiscalia ha demanat un segon informe pericial dels fills de les famílies denunciants per contrastar la veracitat de les acusacions. Haurà de ser el jutge, però, qui decideixi si finalment tira endavant el cas. Recordem que els professors van declarar el passat 7 de novembre. Tots van negar les acusacions fetes per algunes famílies, moltes de les quals amb algun membre de la Guàrdia Civil, que consideraven inadequat el tractament que s’havia fet de l’1-0 a classe.
En alguna denúncia, fins i tot, s’assegurava que un infant havia estat maltractat pel fet que un dels pares fos agent.

El Pirineu avui