Els pastissers andorrans estan pagant a preu d'or la mantega per elaborar croissants. L'increment ha estat del 80% segons els diversos establiments consultats. La majoria han passat de pagar el quilo de mantega a 4,60 euros a 8,20.

De moment, han optat per no traslladar la pujada al preu final del croissant, perquè tampoc podrien competir amb forners i grans superfícies comercials que elaboren croissants amb margarines i altres greixos vegetals, més barats que la mantega.

La mantega torna a estar de moda. Després d'uns anys desprestigiada, ara torna a recuperar valor enfront la margarina i els greixos vegetals.
Aquest és un dels motius principals per justificar l'augment de preu però també l'increment del consum mundial, sobretot a Europa, els Estats Units i la Xina, que ha provocat desajustos entre oferta i demanda, i fins i tot en alguns països com França hi ha hagut problemes d'abastiment.

Parlen al vídeo: JOSÉMANUEL DA SILVA, PASTISSERIA EL TORTELL

El Pirineu avui