El judici de conformitat a l'audiència de Lleida s'ha celebrat a porta tancada però en sortir els acusats estaven satisfets. Els sis han estat jutjat per vendre substàncies estupefaents en un local de cites de la Seu d'Urgell, fets pels quals s'enfrontaven a fins a vuit anys i mig de presó. Finalment i gràcies a aquest acord per a quatre d'ells la fiscalia ha demanat una pena de 3 anys i sis mesos de presó per un delicte contra la salut pública, i 6 mesos més per organització criminal una pena que es commutarà per una multa.
Per als altres dos, dues dones, a les que s'acusa d'un delicte contra la salut pública en grau de còmplices, la fiscalia demana 20 mesos de presó en concepte de col•laboradores
Tots ells, a més, han vista reduïda la demanda de pena per un atenuant molt qualificat de dilatació indeguda, és a dir, per que fa 4 anys que es van produir el delicte.
Segons la qualificació de la Fiscalia, la investigació dels Mossos d'Esquadra es remunta al mes de febrer del 2013, quan es té coneixement que a l'establiment El Refugi de la Seu d'Urgell, dedicat a la prostitució, es preparaven substàncies estupefaents per a la venda entre els clients. Una distribució que entre diversos responsables del local feien a través d'un pack que, per 150 euros, incloïen cocaïna i serveis sexuals.
Inicialment es van detenir a catorze persones, entre les quals deu prostitutes d'entre 19 i 40 anys originàries de Colòmbia, República Dominicana, Marroc, Nigèria i Paraguai. Finalment només sis han estat encausats. Durant el registre es va incautar cocaïna preparada per a la venda i distribució, substàncies de tall, estris relacionats amb la manipulació de substàncies estupefaents, una balança de precisió, una escopeta de caça i un rifle amb munició i diners en metàl•lic

El Pirineu avui