El president de Ferrocarrils de la Generalitat , Enric Ticó, s’ha mostrat sorprès i estranyat per la vaga que han iniciat aquest dissabte els treballadors de l’estació de Port Ainé, al Pallars Sobirà, i que es podria allargar tots els dissabtes fins a mitja temporada. Finalment, els treballadors de la segona estació pallaresa que pertany a Ferrocarrils, Espot, no van secundar la vaga, un fet que Ticó ha agraït. Tot i això, ha assegurat que no entén que els de Port Ainé sí que hagin fet l’aturada.

En aquest sentit, Ticó ha lamentat que el principal perjudicat d’aquesta aturada està sent el territori.

Justament, per mirar de reconduir la situació, aquest mateix dimarts els representants dels treballadors han fet una primera reunió amb la direcció.
Els sindicats demanen que s'equiparin els salaris i les categories, tant entre els treballadors de la mateixa instal·lació com amb els de la resta de dominis que gestiona la companyia. A més, volen que es redueixi en 38 el còmput de les hores que duen a terme anualment i que es gratifiqui la realització d’una feina considerada perillosa o de responsabilitat, entre d'altres qüestions.

Parlen al vídeo: ENRIC TICÓ, PRESIDENT DE FERROCARRILS

El Pirineu avui