L’increment de les temperatures dels darrers dies i la intensa pluja caiguda especialment diumenge han fet créixer de forma destacada els cabals d’alguns rius de la comarca. És el cas de la Valira, que aquest dilluns mostrava aquesta imatge al seu pas per la Seu d’Urgell, molt diferent de la que oferia abans del cap de setmana. El fet que plogués pràcticament fins a 2.400 metres d’alçada ha fet que força neu s’hagi fos, i això ha fet incrementar molt els cabals d’alguns rius. Concretament, la Valira al seu pas per la Seu presentava aquest dilluns un cabal de 28 metres cúbics per segon, quan la mitjana del mes de gener és de 4,2. Altres rius pirinencs també han experimentat creixements destacables, com ara la Noguera Pallaresa, que al seu pas per Escaló presentava un cabal de 23,5 metres cúbics, davant els 5,8 de mitjana del mes. Aquest increment dels cabals, però, encara no s’ha vist reflexat en els pantans, i Rialb segueix al 46% de la seva capacitat, mentre que Oliana està al 55%.

El Pirineu avui