La Germandat de Sant Sebastià ha descartat, per ara, promoure l’entrada de dones a l’entitat. En l’Assemblea General celebrada aquest dissabte, amb motiu de la festivitat de Sant Sebastià, la junta directiva ha donat resposta a la carta enviada fa uns dies per dotze ciutadans de la Seu d’Urgell, entre ells sis membres de la Germandat. En ella demanaven que s’animi a les dones a entrar a l’entitat, que històricament sempre ha estat formada per homes. La junta, però, ha decidit que de moment no ho farà, però ha deixat la porta oberta a tractar la qüestió més endavant.

Per la seva banda, el portaveu dels signants, i membre de la germandat, Amadeu Gallart, ha aprofitat l’assemblea per proposar que la junta extengui aquesta proposta, en forma d’enquesta, a la resta de germans. Una proposta, però, que no ha tingut èxit. Sigui com sigui, Gallart s’ha mostrat content d’haver posat la qüestió sore la taula.

Durant l’assemblea, tant el germà major sortint, Josep Canelles, com un membre de la junta han retret als impulsors de la proposta les formes que han seguit, i que l’hagin fert pública a la premsa abans que a l’assemblea.

Parlen al vídeo: RAMON VIAPLANA, GERMÀ MAJOR - AMADEU GALLART, PORTAVEU PROPOSTA

El Pirineu avui