El comitè d’empresa de les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), ha convocat una vaga durant sis dissabtes, a partir d’aquest dissabte 20 de gener fins al 24 de febrer, amb parades de tres hores de les 11 del matí a les dues de la tarda. La plantilla demana l’equiparació de salaris i categories entre els treballadors que estan fent la mateixa funció i de condicions amb altres explotacions d’FGC. En aquest sentit, asseguren que han pres aquesta decisió ja que no poder trobar solucions amb l’empresa. En un comunicat de premsa, l’empresa ha lamentat aquesta situació que ha titllat d’“artificiosa i altament lesiva per a la firma, els clients i el territori en plena temporada”. És per això que ha previst un seguit de mesures per pal·liar els efectes de l’aturada. Així, està previst que Espot obri tot el dia amb normalitat, mentre que Port Ainé estarà en servei de 9.00 a 11.00 del matí i de 3 a 5 de la tarda. En conseqüència, el preu en taquilla del forfet a Port Ainé, serà un 50% més barat, mentre que el d’Espot es mantindrà igual. També es valoraran contrapartides per als clients de temporada segons el perjudici final

El Pirineu avui