Una conferència de Ramon Ganyet sobre els 25 anys dels Jocs Olímpics a la Seu d’Urgell ha donat el tret de sortida aquest dijous al vespre als actes de la festa de Sant Sebastià. Organitzada per la Germandat de Sant Sebastià, la celebració s’allargarà fins diumenge i comptarà amb una desena d’actes. Enguany la festa ve marxada per la carta enviada fa uns dies per 12 ciutadans de la Seu d’Urgell, demanant que la Germandat animi a les dones a incorporar-se a l’entitat, que sempre ha estat integrada per homes.

En aquesta assemblea també s’oficialitzarà el relleu de germà major, i Josep Canelles passarà el relleu a Ramon Viaplana. En aquest sentit, Canelles ha fet un balanç positiu dels dos anys que ha estat al capdavant de l’entitat.

Pel que fa als actes en si de la festa, aquest divendres té lloc la lectura del pregó, a càrrec de la historiadora i docent Carmen Xammar. Dissabte hi haurà una missa, l’Assemblea General, el dinar de germanor i ball, mentre que diumenge tindrà lloc un campionat de botifarra i el tradicional concert de Sant Sebastià, amb els acordionistes de l’Escola Municipal de Música.

Parlen al vídeo: JOSEP CANELLES, GERMÀ MAJOR

El Pirineu avui