L'Institut d'Estudis Ceretans ha ampliat el termini per presentar les candidatures que opten a Cerdà de l'Any 2017, passant del 7 al 28 de febrer. L'entitat ha decidit donar més marge als veïns perquè, amb la recent incorporació de nous membres, ha hagut d'endarrerir la campanya de difusió del certamen i, per tant, encara hi ha molts veïns que no s'han assabentat de l'obertura del termini per presentar candidats. D'aquesta manera, l'institut espera rebre forces propostes en les properes setmanes.

Com ja es va fer l'any passat, en aquesta primera fase s'eixampla la forquilla dels que poden proposar candidats: persones físiques, associacions i ajuntaments de l'Alta i la Baixa Cerdanya. Les propostes es poden fer arribar als ajuntaments o al correu de l'institut: iecceretans@gmail.com. Cal acompanyar-les d'una breu explicació del candidat i explicar en què ha destacat. Cada persona o associació pot presentar un màxim de dos candidats.

Des de l'institut esperen que, amb la incorporació de nous membres que han evitat la seva dissolució, puguin donar un impuls tant a aquest certamen com a la resta d'activitats que organitzen durant l'any.

Amb l'ampliació del termini per presentar les propostes a Cerdà de l'Any, es modifiquen també la resta de terminis. Les reunions del jurat per escollir els tres finalistes es duran a terme entre el 8 i el 22 de març i el vot final es farà entre l'1 i el 21 d'abril als ajuntaments o per internet. El guanyador es coneixerà el 29 d'abril.

Parlen al vídeo: MARC PUENTE, SECRETARI IEC

El Pirineu avui