Les estacions de Lles i Aransa ja ho tenen tot a punt per acollir aquest diumenge 21 de gener la Marxa Pirineu-memorial Frederic Roura, una prova que enguany arriba a la 26a edició i ho fa amb unes condicions in millorables, gràcies a les nevades dels darrers dies. Aquesta tradicional marxa, que té la peculiaritat que té la sortida a l’estació de Lles i l'arribada a l’estació veïna d’Aransa, consta de 2 distàncies: la de 14 i la 25 km. A més, es consolida la categoria familiar en que tres membre de una mateixa família es poden inscriure i participar de manera conjunta.

La Marxa Pirineu aposta pels preus populars a partir de 15€ per la categoria familiar i 19€ per la individual, mantenint el mateix preu per la distància llarga o curta. A més a més els punts de avituallament s'oferiran productes del territori.

Ja ha confirmat la seva assistència la catalana Laura Orgué, que ha estat en el més alt de la competició d’esquí nòrdic i actualment competeix en curses muntanya.

Una de les novetats d'enguany és la creació del XCircuit, circuit pirinenc de marxes d’esquí nòrdic. La Marxa Pirineu serà la primera cursa del circuit i l’objectiu d’aquesta iniciativa és tornar
al caràcter popular de les marxes d’esquí de fons.

Per altra banda, el dia abans, el dissabte dia 20 tindrà lloc la Micro-Pirineus a
l’estació d’Aransa, prova d’esprints molt vistosa i exclusiva per a categories infantils.

El Pirineu avui