La gastronomia i els productes alimentaris de les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran tenen un paper protagonista a la 38a Fira Internacional de Turisme-Fitur 2018, que s’ha inaugurat aquest dimecres al recinte d’IFEMA de Madrid i romandrà oberta al públic fins diumenge. El Pati Gastronòmic de l’estand de Catalunya (al pavelló 7) oferirà degustacions de productes a càrrec de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, en col·laboració amb la Federació d’Hostaleria de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Les noves propostes turístiques de les comarques del Pirineu i les Terres de Ponent tenen també un lloc destacat en aquesta nova edició de Fitur per tal de donar a conèixer tota l'oferta de turisme que proposa la demarcació ( com ara neu, turisme actiu i esports d'aventura, natura, productes culturals i gastronòmics, etc.). En relació al turisme actiu,enguany es presenta com a novetat l’increment de la navegabilitat del riu Noguera Pallaresa, que passarà a poder oferir aquest any 2018 de 15 a 50 km de recorregut sense interrupcions en el tram comprès entre la zona d’Escaló (al Pallars Sobirà) i la zona de la Figuereta de la Pobla de Segur (al Pallars Jussà).

El Pirineu avui