L'Índex de Preus al Consum (IPC) del 2017 ha quedat definitivament fixat en el 2,6%. Així ho ha confirmat aquest dimecres el ministre portaveu, Jordi Cinca, que ha destacat que es tracta de l'increment més important dels últims sis anys i que, a diferència de l'any passat, s'ha situat significativament per sobre dels països veïns (a Espanya és d'un 1,1% i a França 1,2%).
Cinca ha atribuït aquesta diferència als productes energètics i frescos i al preu del petroli. Alguns d'aquests productes han arribat a tenir augments propers al 8%. A més, el consell de ministres també ha aprovat una modificació del decret del salari mínim del 2018, ja que a l'octubre es va augmentar un 1,5%, i ara calia elevar aquest percentatge fins al 2,6%. Així, el salari mínim que es començarà a aplicar a partir de l'1 de febrer ha quedat fixat en 1.017 euros. El salari mínim horari queda situat en 5,87 euros i el diari en 46,96 euros.

El Pirineu avui