Els diables de l’Alt Urgell seran els encarregats de representar a l’Alt Pirineu i Ponent en el 1r Concurs d’Enceses de Catalunya. L’esdeveniment l’organitza la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i tindrà lloc el 10 de març a la Plana de Picamoixons, a l’Alt Camp. Tan sols 15 grups de diables, de tota Catalunya, han estat els escollits per representar els seus municipis i territoris. El concurs està basat en les “enceses”, que és la tècnica pirotècnica que fan servir els grups de diables per engegar un gran nombre de carretilles o la pirotècnia que porten els diferents membres. L’objectiu dels diables de l’Alt Urgell és gaudir el màxim de l’experiència, buscar la millor posició en el concurs i implicar a totes les empreses possibles per donar-los visibilitat arreu de Catalunya.

El Pirineu avui