La Seu d’Urgell ha celebrat aquest dimecres la tradicional festa de Sant Antoni Abat, organitzada un any més per la Confraria de Sant Antoni. Les activitats han començat amb una missa a la catedral, la benedicció dels animals a l’exterior del temple, els tres tombs al voltant del passeig i l’escudella popular. Un dels objectius, marcat per diverses cofraries de Sant Antoni de Catalunya, és aconseguir que aquesta tradició es converteixi en festa tradicional d’interès nacional.

En relació a l’escudella, enguany s’han servit unes 7.000 racions entre els urgellencs i urgellenques que s’han congregat al passeig Joan Brudieu. Molts d’ells ja feien cua a mig matí per poder tastar i endur-se a casa aquesta menja típica d’hivern. Per elaborar aquesta escudella s’han fet servir més de 1.000 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella.

Parlen al vídeo: ISIDRE ARMENGOL, PRESIDENT CONFRARIA SANT ANTONI - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui