Com en altres poblacions catalanes, Puigcerdà ha celebrat aquest dimecres 17 de gener la festivitat de Sant Antoni Abad, patró dels animals domèstics i de tots aquells que es destinen a les feines del camp. Després de la celebració de la missa a l'església Sant Domènec en honor a Sant Antoni, ha tingut lloc la benedicció dels animals a les portes del temple, on s'hi han congregat més d'una trentena de veïns, molts amb els seus animals de companyia, la majoria gossos però també un gat i un cavall. Des del consistori han destacat la importància de mantenir aquesta tradició en una comarca on el sector primari té tanta importància.

Després de la benedicció, s'ha repartit coca i moscatell per a tothom.

La festivitat de Sant Antoni s'ha celebrat també a altres poblacions cerdanes, com ara Riu, Prullans o Bellver. En aquesta última ha tingut lloc la tradicional concentració d'animals seguida d'un cercavila pel poble. Al migdia s'ha fet una trobada a Sant Serni de Cobarriu on ha tingut lloc la benedicció.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui