L’ajuntament de Ribera d’Urgellet s’està plantejant fer un referèndum abans d’acabar l’actual mandat, per tal que la ciutadania decideixi què es fa amb la gestió de l’aigua. Des de l’equip de govern han deixat clar que la situació és insostenible, ja que el servei té un cost que supera els 65.000 euros i amb el que es cobra als veïns amb prou feines s’arriba a cobrir-ne 37.000. Tot i que enguany, després de gairebé 3 dècades sense tocar-lo, s’ha apujat el preu del metre cúbic dels 30 als 40 cèntims, aquesta mesura no és suficient per revertir el dèficit crònic que té la gestió de l’aigua per a l’ajuntament. És per això que l’equip de govern vol plantejar la possibilitat de privatitzar-lo.

Tot i que encara no s’ha abordat a fons, Lladós seria partidària de decidir la qüestió abans d’acabar aquest mandat. En aquest sentit, destaca que no es pot mantenir la mirada en el dia a dia, sinó que cal posar les bases per fer sostenible el servei a llarg termini. També ha deixat clar que, de moment, no es plantegen apujar més el cànon de l’aigua.
Entre els problemes que presenta la qüestió hi ha que la xarxa de subministrament és molt antiga i té moltes fuites o el fet que en alguns pobles cal bombejar-la i, per tant, pagar el cost afegit de l’electricitat per fer anar les bombes.

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, ALCALDESSA DE RIBERA D’URGELLET

El Pirineu avui