La Massana ha celebrat, aquest dimecres, la festivitat del seu patró, Sant Antoni, amb la tradicional escudellada popular.
La Massana vol que aquesta festa popular es converteixi en un esdeveniment gastronòmic, gràcies al plus que aporten els cuiners professionals que l'elaboren.

L'equip de cuiners de la Massana està format per Josep Maria Troguet (Borda Raubert), Dolors Abad, Meritxell Montané (Hotel Aymà), Amaro Batista (l'Eulari d'Anyós), Vicente Zapata (Escola Francesa), Julien Vaien (Hostal Palanques), Sergi Simó (estació de Pal). A més, es tornarà a comptar amb la col•laboració dels cuiners Carles Flinch (Can Manel), Ramon Sasplugas (Celler d'en Toni) i Manel Leitao (Beluga). Les noves incorporacions a l'escudellada massanenca seran Asier Erbilla, del restaurant Arbeletxe de la Seu d'Urgell, Pep Ramos, de l'Era d'en Jaume, de Llorts, i Clàudia Coma, del restaurant Coma.
Es tracta, doncs, d'un gran equip de cuiners reconeguts i mediàtics que convertiran l'escudellada de la Massana en una cita obligada.
Els cuiners han tingut el suport d'una quarantena de voluntaris.

Com en anys anteriors l'essència dels caldos vindran de Borda de l'Avi (vedella d'Andorra), Borda Raubert (gallina), Escola Francesa (porc) i caldo per a celíacs (Eulari d'Anyós).

S'han repartit unes mil dues-centes racions d'escudella, feta amb
50 quilos vedella d'Andorra, més d'un miler de mandonguilles, 45 quilos d'ossos, 20 quilos de bringuera, 2.000 porcions de botifarra, 90 quilos de gallina, cent quilos de verdures...a més dels cigrons, els fideus i l'arròs.

Parlen al vídeo: ASIER ERBILLA, ARBELETXE- LA SEU - JOSEP MARIA TROGUET, BORDA RAUBERT

El Pirineu avui