Diverses poblacions de l’Alt Pirineu han acollit aquest dimarts al vespre concentracions per demanar l’alliberament dels presos polítics. Els actes s’han organitzat arreu de Catalunya, coincidint amb els tres mesos de l’empresonament dels jordis. A la Seu d’Urgell, desenes de persones s’han aplegat a la plaça dels Oms, on s’ha llegit un manifest i, posteriorment, s’han format quatre barres de llum, gràcies a les llanternes dels mòbils dels manifestants. La trobada ha acabat amb una cantada de cançons reividicatives, animada pel músic baridà Pep Lizandra.

Als Pallars també han estat desenes les persones que s’han concentrat a les principals poblacions de les dues comarques, per tal de reclamar l’alliberament dels presos polítics. A més, diversos altpirinencs s’han desplaçat avui a Barcelona en autobús per acompanyar, des del carrer, en la sessió de constitució del Parlament. Un Parlament, recordem, que des d’avui compta amb 5 diputats de l’Alt Pirineu i Aran.

Parlen al vídeo: MARIA MAS, COORDINADORA ANC ALT URGELL

El Pirineu avui