Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya, el Ventcat, per les fortes ventades que han afectat aquest dimecres al Pirineu. Entre les 6 de la matinada i les 12 del migdia, el Servei Meteorològic de Catalunya ha qualificat l'alerta de nivell 4 sobre 6, perill alt, i a partir de llavors i fins les 6 de la tarda el perill ha estat moderat.
S'han registrat ràfegues de vent de fins 70 km/h tant a Puigcerdà com a la Tossa d'Alp i el Malniu. Però la ràfega més forta de les comarques pirinenques ha estat a l'estació d'Espot, al Pallars Sobirà, on s'han superat els 130km/h.
El fort vent ha obligat a interrompre la línia de tren R3 entre Puigcerdà i la Tor de Querol des de les 9 del matí i fins les 12.30 del migdia. Renfe ha establert un servei per carretera entre aquestes dues estacions. La resta de la línia no s'ha vist afectada.

Pel que fa a les estacions d'esquí, La Molina i Masella han pogut obrir amb normalitat però Portè Pimorent ha hagut de tancar els sector de la Mina i Fontfreda pel vent.
Protecció Civil de la Generalitat ha recordat que en episodis ventades intenses cal extremar les precaucions en els desplaçaments i activitats a l'aire lliure, tant a l'entorn natural com a les zones urbanes.

El Pirineu avui