Aquest gener ha començat una nova edició del programa Esport Blanc Escolar, que permet als nens i nenes de 3r i 4t de Primària practicar l’esquí alpí, l’esquí de fons o el surf de neu durant vuit sessions i dins l’assignatura d’Educació Física. Enguany el programa arriba a més alumnes ceretans, ja que incorpora els dos cursos de les tres escoles que s'hi van sumar l'any passat, és a dir, l'escola Mare de Déu de Talló de Bellver i les escoles Alfons I i Llums del Nord de Puigcerdà. A més es manté a les escoles rurals, les primeres en formar part d'aquest projecte, i a l'escola Bac de Cerdanya d'Alp. Això suposa un total de 245 alumnes, prop d'un 50% més que el curs anterior. Només faltarà implantar el programa a l’escola Vedruna de la capital ceretana, que en un principi es farà el curs vinent, perquè tots els centres de Primària de Cerdanya incorporin els esports de neu al seu currículum escolar.
Des de les escoles veuen amb molt bons la implantació del programa.

El programa d'esquí escolar té l'objectiu de promocionar els esports de neu entre els joves i està impulsat pel departament d’Ensenyament, la Secretaria General de l’Esport, els Consells Comarcals i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. L'activitat està subvencionada, de manera que les famílies només han de costejar el 50% del cost del material.

El programa beneficia enguany uns 900 alumnes de 3r i 4t de Primària de 20 centres escolars de les 6 comarques de l'alt Pirineu i Aran.

Parlen al vídeo: JUDIT GANYET, MESTRA ESCOLA MARE DE DÉU DE TALLÓ DE BELLVER - MIREIA ARMENGOU, MESTRA ESCOLA MARE DE DÉU DE TALLÓ DE BELLVER

El Pirineu avui