Les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot i Port Ainé generen un impacte econòmic net de 121,25 milions d’euros. A més, també tenen un impacte total sobre la producció de l’activitat de 222,90 milions d’euros. Així es desprèn d’un estudi elaborat pel Centre d’Estudis UPF Sports Lab de la Universitat Pompeu Fabra. L’informe també assenyala que les 5 estacions generen un total de 2.194 llocs de treball a les comarques de Cerdanya, els Pallars Sobirà i Jussà i el Ripollès, i 31,74 milions d’euros d’impacte fiscal. En aquest sentit, l’estació que genera més impacte és La Molina, seguida de prop de La Vall de Núria i Espot i Port Ainé. Cal dir que l’estudi no té en compte la tercera estació pallaresa, la de Tavascan. A més, també s’assenyala que a totes les destinacions del grup FGC, per cada euro addicional de despesa es genera una producció de al voltant de 2 euros i per cada milió addicional que inverteix l’empresa pública en qualsevol tipus de despesa, es genera al voltant de 20 llocs de treball.

El Pirineu avui