La Diputació de Girona impulsa un concurs fotogràfic per conscienciar la població sobre els efectes del canvi climàtic i fomentar les conductes responsables amb el medi ambient. La iniciativa, que porta el títol 'Què li passa al clima?', es farà a través de la xarxa Instagram i hi poden participar totes les imatges fetes als municipis de la demarcació i també de la regió administrativa dels Pirineus Orientals. Els temes de les fotografies poden ser els impactes climàtics, precipitació extrema, pujada del nivell del mar, sequeres i escassetat d’aigua, tempestes, les esllavissades o les inundacions.

Els que vulguin participar al concurs han de pujar una fotografia a Instagram amb l'etiqueta #ECTAdapt i amb el nom del municipi on s’ha pres la fotografia. El concurs serà vigent durant tot aquest any 2018 i està dividit en quatre períodes que corresponen a les estacions de l'any.

Un jurat escollirà les tres millors fotografies de cada estació de l'any. Els guanyadors rebran diferents premis, com ara una càmera fotogràfica o una estació meteorològica.

El Pirineu avui