El Síndic Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, ha presentat aquest dimecres al vespre la Memòria del 2017 i ha aprofitat per fer balanç dels 10 anys de mandat, ja que en pocs dies deixarà el càrrec. Més enllà de les dades ofertes, el discurs de Rúbio ha estat marcat per les crítiques i els retrets a l’equip de govern. Ha assegurat haver-se sentit menystingut i ignorat, de manera que marxa indignat i dolgut. Entre d’altres coses, ha lamentat que molts cops l’equip de govern no ha respost les seves demandes, o que ho ha fet tard. El darrer exemple, assegura que ha arribat fa ben pocs dies.

En aquest sentit, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha negat cap mena de menyspreu i ha assegurat que sempre han respost les peticions del síndic. L’alcalde ha lamentat el to victimista i conspiranoic emprat per Rúbio, tot i que ha volgut reconèixer la dedicació que ha tingut al llarg d’aquests 10 anys. Pel que fa a les respostes del dia 29 de desembre, Batalla ha assegurat que són perfectament vàlides.

Pel que fa a les xifres exposades pel síndic, durant el 2017 va rebre 260 consultes, entre les quals destaca un augment de les relacionades amb les defecacions dels gossos a la via pública. També s’han obert 5 expedients. Mentrestant, al llarg d’aquests 10 anys, Rúbio ha atès 132 casos i 1.503 consultes, de manera que ha reivindicat el gran volum de feina realitzat.

Parlen al vídeo: ÀNGEL RÚBIO, SÍNDIC MUNICIPAL DE GREUGES

El Pirineu avui