L’any 2017 han crescut les denúncies i els decomisos per caça il·legal a l’Alt Pirineu i Aran, segons les dades de què disposen els Agents Rurals. Concretament, l’any passat es van posar 292 denúncies de caça, 11 més que al 2016, i es van fer 283 decomisos, 69 més que l'any anterior. Justament des del cos han alertat de l'increment de casos de furtivisme professional a l’Alt Pirineu i Aran, on els darrers dos anys s'han interceptat fins a quatre grups organitzats, tots ells arribats des de fora de Catalunya per caçar il·legalment isards, muflons o cabirols amb armes prohibides.
Cal recordar que la darrera actuació contra grups organitzats de furtius va tenir lloc a mitjan novembre, quan es va denunciar tres homes a Alins, on havien abatut quatre muflons i un isard dins la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars i el Parc Natural de l'Alt Pirineu. A més, de xarxes de caçadors furtius professionals com aquesta se n'han detectat tres més des del 2016, en dues actuacions a Alt Àneu i una altra a Espot. Els Agents Rurals han destacat que normalment aquests infractors "són gent benestant, jove, preparats físicament i que intenten abatre el màxim nombre de trofeus cinegètics a les muntanyes". En aquest sentit, afegeixen que s'ho prenen "com si fos una competició".

El Pirineu avui