Un grup de dotze ciutadans de la Seu d’Urgell, entre els quals alguns membres de la Germandat de Sant Sebastià, han demanat a la junta de l’entitat que sigui proactiva a l’hora d’incorporar dones com a sòcies. L’entitat organitza diverses activitats a la Seu, com ara les caramelles, l’escudella o la processó de Divendres Sant, i sempre ha estat formada només per homes, tot i que no hi ha cap norma que prohibeixi l’entrada de les dones. Ara, aquesta dotzena de persones ha enviat una carta per tal que es convidi a les dones a formar-ne part.

En aquest sentit, el germà major de la Germandat, Josep Canelles, ha assegurat que el tema es podrà debatre en la propera assemblea de l’entitat, que tindrà lloc el 20 de gener. Ha deixat clar que no són una associació masclista, però ha posat en valor que tradicionalment només han format part de l’entitat els caps de casa. Sigui com sigui, s’ha mostrat obert a tractar la qüestió properament.

Parlen al vídeo: AMADEU GALLART, MEMBRE IMPULSOR DEMANDA

El Pirineu avui