Les obres del nou tanatori nacional començaran a l´estiu. Es finançaran conjuntament entre el Govern i el comú d´Escaldes, que pagarà les sales de vetlla i la plaça pública. S´instal•larà a la zona del Falgueró i costarà 1,8 milions d´euros.

El projecte de Josep Travé i Eloi Sánchez ha estat el guanyador del concurs d´idees per construir la nova infraestructura. Les instal•lacions inclouen una plaça pública, la sala de recepcions i quatre sales de vetlla, a banda del tanatori. A més, es podrà accedir-hi directament des de la capella ja existent.

Ara l´equip del projecte guanyador començarà la redacció de l´avantprojecte. Les obres començaran a l´estiu i s´allargaran uns quinze mesos. El cost total serà d´1,8 milions d´euros i es finançarà de manera conjunta entre l´executiu i el comú escaldenc.

En total es van presentar al concurs una quinzena de propostes. El primer premi s´ha dotat amb 12.000 euros. El segon i tercer classificats s´han endut 6.000 i 3.000 euros, respectivament.

Parlen al vídeo: JOSEP TRAVÉ - Arquitecte del projecte guanyador - JORDI TORRES - Ministre d´Ordenament Territorial - TRINI MARÍN - Cònsol major d´Escaldes-Engordany

El Pirineu avui