Tal com anunciaven els meteoròlegs des de fa dies, la neu ha fet acte de presència aquest cap de setmana i ha emblanquinat el final de les vacances de Nadal i Reis. El temporal ha començat diumenge al matí en forma de pluja i a la tarda, i sobretot al vespre, s'ha convertit en neu. A Puigcerdà han caigut uns 12 centímetres que han cobert teulades i carrers. Les estacions d'esquí de l'Alta i la Baixa Cerdanya han acumulat gruixos de més de 30 centímetres de neu. 38 cm han caigut a la vessant nord del Cadí i 43 al Malniu.

Des de l'ajuntament de la capital ceretana han informat a través de les xarxes socials que des de l'inici del temporal s'ha posat en marxa l'operatiu de retirada de la neu, on hi participen membres de la brigada municipal, sis empreses externes contractades i les màquines llevaneus de la demarcació de carreteres de l'Estat. Durant la nit també s'ha comptat amb la col·laboració dels Bombers Voluntaris de Puigcerdà. També han recordat la necessitat que els vehicles vagin equipats per circular per la neu i que cal estacionar-los correctament a la via pública per facilitar els treballs de les màquines llevaneus.

La nevada no ha causat grans complicacions, tot i que sí que ha alterat la circulació de trens a la línia R3. Durant el matí, els combois han circulat amb retards de fins a 55 min degut a l'acumulació de neu a les vies. A més, s'ha ofert un servei alternatiu per carretera entre La Tor de Querol i Puigcerdà.

A l’Alta Cerdanya el Coll de Pimorent després de la Vinyola i la RN320 han estat tancats bona part del matí i han calgut equipaments especials per circular per aquesta via.

El Pirineu avui