Després de renovar-ne una part, l'ajuntament de Puigcerdà ja ha adjudicat les obres de substitució de la segona part de la maquinària de la pista de gel a l'empresa gironina Itisa SL, una actuació que permetrà completar la renovació dels compressors. Des del consistori han explicat que aquesta actuació és imprescindible pel bon funcionament de l’equipament esportiu i han recordat que es tracta d’una pista de segona mà adquirida els anys 80.

Aquesta segona part de les obres té un cost de 180.000 euros, que s’afegeixen als prop de 150.000 de la primera part. L’actuació s’emmarca en un projecte global de renovació de la pista de gel que es va executant per fases i que compta amb un pressupost 1.600.000 euros, que finançarà la Generalitat, però que de moment se'n farà càrrec l’ajuntament.

A més de la maquinaria, el projecte global també inclou la substitució de la coberta, la col·locació d’una nova tanca perimetral o la millora de la il·luminació, entre d’altres. La nova maquinària també servirà per fabricar el gel dels futurs carrils de cúrling que es crearan al nou centre Cívic i Esportiu que s’aixecarà a tocar de la zona esportiva actual.
La pista de gel de Puigcerdà és una de les tres pistes que hi ha a Catalunya. Actualment és utilitzada per l’equip local d’hoquei, pel Club Patinatge Artístic Puigcerdà i per Cúrling Puigcerdà, a més d’estar oberta al públic en general i a les escoles.

El Pirineu avui