L'Alt Pirineu tanca una jornada d'eleccions extraordinària amb rècord de participació ciutadana. La comarca amb més participació ha estat el Pallars Sobirà amb un 82,81%, un punt més que en les eleccions del 2015, el segueix l'Alta Ribagorça amb un 80,02% de participació, tres punts més que el 2015 i finalment, el Pallars Jussà ha tingut un 79,64% del 77,19% de les últimes.

JXCAT ha guanyat a les comarques Pallareses seguit per Esquerra; A l'Alta Ribagorça ha estat al revés ERC ha liderat la primera posició seguit de JXCAT.

Els resultats de les capitals de les tres comarques han quedat de la següent manera. A Tremp ha guanyat Junts per Catalunya amb 1266 vots, el ha seguit Esquerra amb 774 i Ciutadans amb 464. A Sort també ha guanyat Junt per Catalunya amb 418 vots i l'han seguit Esquerra amb 386 i la CUP amb 135. El Pont de Suert ha mostrat uns resultats molt diferents de les altres capitals, en el municipi a guanyat Esquerra amb 284 vots, i l'han seguit Ciutadans amb i JXCAT que han obtingut els dos partits 270 vots.

El Pirineu avui