L’Alt Pirineu i Aran disposarà d’un total de cinc diputats al Parlament de Catalunya en aquesta propera legislatura. Els resultats de les eleccions d’aquest 21 de desembre permetran l’entrada de dos aranesos, dos alturgellencs i una pallaresa. Junts per Catalunya és la formació que aportarà més diputats altpirinencs: Imma Gallardo de Sort, que anava de número 3 a la llista de Lleida i Anna Geli, de Salardú, que era la número 6. Per la seva banda, el número 2 de Ciutadans Javier Rivas, establert des de fa anys a Vielha, també ha obtingut l’escó. A l’Alt Urgell, mentrestant, dos portaveus a l’ajuntament la Seu d’Urgell també seran diputats: Òscar Ordeig, que era el cap de llista del PSC, i Francesc Viaplana, el número 4 d’Esquerra.

Per la seva banda, la cap de llista de la CUP a Lleida, l’aranesa Mireia Boya, no ha pogut revalidar l’escó que tenia la formació en aquesta demarcació. Tampoc ha aconseguit entrar la jove cerdana Judit Calveras, que anava de número 7 a la llista d’Esquerra per Girona.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, DIPUTAT ELECTE ERC

El Pirineu avui