L'historiador i exprofessor, Sisco Farràs, rebrà el Premi Joan Amades 2017 per la seva dedicació en la preservació de patrimoni etnològic amb les Botigues Museus de Salàs.

La seva funció com a col·leccionista va començar fa més de 25 anys. De mica en mica ha anat acumulant el que ara és una de les col·leccions etnològiques més importants de Catalunya, que des de fa set anys és visitables des del Centre d'Interpretació de l'Antic Comerç a Salàs de Pallars. El projecte es va iniciar amb la botiga d'”ultramarinos”, amb el temps s'ha ampliat els espais museïtzats. En aquest moment compta amb 8 botigues-museu, entre les que es troba, la barberia, el cafè, l'estanc, l'impremta o una farmàcia.

El premi pretén reconèixer la trajectòria del salassenc dins el col·leccionisme de béns de consum amb la preservació i divulgació del patrimoni etnològic del Pallars.

El Pirineu avui