Si no hi ha cap sorpresa majúscula, l’Alt Urgell comptarà amb dos diputats al Parlament de Catalunya aquesta propera legislatura: Òscar Ordeig, cap de llista del PSC a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, i Francesc Viaplana, número 4 d’Esquerra. El primer a votar ha estat Ordeig, que ho ha fet a la Seu d’Urgell quan passaven pocs minuts de les onze del matí. Ha destacat la importància que hi hagi una gran participació i uns resultats que permetin desencallar la situació política catalana.

Per la seva banda, Viaplana ha optat per fer-ho a la tarda, i ha destacat l’excepcionalitat dels comicis, amb presos polítics i candidats exiliats. Pel que fa a les expectatives d’Esquerra, s’ha mostrat esperançat d’aconseguir un bon resultat a la demarcació.

Altres partits també han apostat per candidats alturgellencs, tot i que cap d’ells va en posicions de sortida. És el cas de Rosa Fàbrega de Junts per Catalunya, Jordi Pino de Cataluna en Comú Podem, Cesàreo Losada del PP i Xènia Antona de la CUP.

Parlen al vídeo: ÒSCAR ORDEIG, CANDIDAT PSC LLEIDA, PIRINEU I ARAN - FRANCESC VIAPLANA, NÚMERO 4 ERC LLEIDA, PIRINEU I ARAN

El Pirineu avui