Des de les 9.00h del matí les seus electorals del Pallars han obert donant el tret de sortida a la jornada extraordinària d'eleccions. Tot i que, el dia s'ha pogut qualificar de pacífic, s'han donat casos d'irregularitats comeses pel votant segons el president de mesa; un cas ha succeït a Tremp quan un votant ha estat vetat de la mesa electoral per dur el cor de Ciutadans, el president de mesa li ha fet retirar al·legant que de la mateixa manera que no ha permés llaços grocs no permetria la insígnia.

Al migdia és quan s'han vist els col·legis més plens.

Alguns empresaris de la comarca han aprofitat l'hora de descans per anar a votar, mentre que d'altres han utilitzat el permís retribuït i ho han fet en hores laborals. El cas més excepcional ha estat el dels militars de l'Acadèmia de Suboficials que s'han desplaçat amb autocar a les seus electorals de Tremp i Talarn per anar a votar.

D'altres ciutadans residents a l'estranger han optat per fer el vot presencial per poder garantir el fet.

A la una del migdia, el 32% de la població del Pallars Jussà ha votat, a Tremp ho ha fet un 29,76%.

Parlen al vídeo: AITOR SANCHO, APODERAT ELECCIONS 21D - NÚRIA TUNEU, VOTANT TREMP

El Pirineu avui