La participació a l’Alt Urgell en les eleccions al Parlament de Catalunya ha augmentat, en línia amb el què ha passat a la resta del país. Així, a les sis de la tarda, la particiapció se situava en el 63,48%, quan el 2015 a aquesta mateixa hora era del 59,53%. A la Seu d’Urgell, i tot i aquest increment, el fet que hi hagi més de mitja dotzena de punts de votació ha fet que els electors no hagin hagut de fer pràcticament cua. Tot i això, alguns alturgellencs que treballen a Andorra i que, per tant, no disposen de les hores de permís per anar a votar, han hagut d’adpatar-se el dia per exercir el seu dret a vot.

Altres electors que actualment viuen a Barcelona o a altres ciutats del país s’han desplaçat fins al Pirineu expressament per a l’ocasió, tot destacant la importància de participar en aquests comicis.

Qui també ha exercit el seu dret a vot ha estat l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que per primer cop després de 14 anys no concorre a unes eleccions al Parlament de Catalunya.

A la resta de la comarca, les votacions també s’han desenvolupat amb normalitat. Així, a Organyà a la una del migdia ja havia votat al voltant del 40% del cens, i el degoteig de veïns i veïnes que s’han apropat fins a la primera planta de l’ajuntament per votar ha estat constant durant tot el dia. La mateixa xifra de participació es donava, també a la una, a Ribera d’Urgellet. Allà el nombre de votants també s’ha anat mantenint durant tota la jornada electoral. Cal destacar que, en aquest cas, el consistori ha optat per retirar una pancarta de democràcia que lluia a la façana després que els Mossos els hagin recomanat fer-ho.

Parlen al vídeo: CARMEN, VOTANT - ÒSCAR, VOTANT - NÚRIA, VOTANT - ARNAU, VOTANT - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui