La CASS preveu que el dèficit de la branca general d´aquest 2017 sigui de 30 milions, una xifra inferior a la del 2016. També ha assegurat que el conveni signat amb el SAAS ha fet baixar el copagament a càrrec de l´usuari un 6%.

Joaquima Sol, directora general de la CASS, ha afirmat que la previsió del dèficit de la branca general és que baixi dels 35 milions del 2016 als 30 d´aquest 2017. El motiu és que aquest any que s´acaba han augmentat els ingressos per la pujada de les cotitzacions. Jean Michel Rascagneres, president de la CASS, ha reiterat la necessitat de mesures per frenar el dèficit.

La CASS ha fet avui un balanç del 2017 globalment positiu. També s´ha destacat que el conveni signat amb el Servei Andorrà d´Atenció Sanitària ha permès reduir la despesa del copagament dels usuaris. Es creu que la rebaixa pot oscil•lar entre el 5 i el 7%.

Per altra banda, la CEA ha assegurat que abans de parlar d´augments de les cotitzacions de la CASS caldria implementar mesures de contenció i racionalització de la despesa sanitària. També incrementar progressivament l´edat de jubilació.

Parlen al vídeo: JEAN MICHEL RASCAGNERES, President CASS - IGNASI ARBUSÀ, Director Prestacions CASS

El Pirineu avui