El copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, ha fet una crida al consens i ha animat a tots els líders andorrans a fer un pas decidit cap a Europa, tot salvaguardant la sobirania del país. Ho ha fet aquest dimarts al migdia durant el discurs amb motiu de la recepció de Nadal al Palau Episcopal. L’encaix d’Andorra a Europa, de fet, ha centrat bona part del discurs del copríncep. Vives ha admès que, tal com va remarcar fa uns anys el Papa Francesc, Europa ha envellit i caldria que es rejovenís per recuperar la seva identitat i la confiança dels ciutadans. Tot i això, ha deixat clar que el camí d’Andorra passa per obrir-se a Europa, tal com propugna clarament l’altre copríncep, el president francès Emmanuel Macron, i ha demanat a tots els líders polítics que vagin en aquesta línia.

En el seu discurs, Vives també ha fet referència a la commemoració dels 25 anys de la Constitució andorrana, que se celebrarà aquest 2018. En aquest sentit, ha insistit que a l’hora d’encarar la negociació amb Europa tothom tingui el mateix grau de consicenciació que es va tenir amb l’elaboració de la Carta Magna. En la tradicional recepció, a la qual també hi han assistit l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la tinent d’alcalde, Anna Vives, l’arquebisbe ha desitjat unes bones festes plenes de pau a tots els representants polítics i socials congregats.

Parlen al vídeo: JOAN-ENRIC VIVES, ARQUEBISBE D’URGELL I COPRÍNCEP EPISCOPAL

El Pirineu avui