Aconseguir que la gastronomia sigui un complement destacat de l´oferta turística d´Andorra. Aquest és l´objectiu del projecte entre el Govern i l´Institut d´Estudis Andorrans per definir el patrimoni gastronòmic del país.
Les dades de la darrera enquesta del CRES es feien ressò d´una part d´aquest estudi i deixaven clar que bona part de la població té dificultats per nomenar algun plat típic de la nostra gastronomia. I en aquest sentit poden sorgir dificultats, ja que per definir i potenciar els plats que conformen el receptari andorrà cal primer disposar de coneixements. El projecte persegueix impulsar i posicionar Andorra com una destinació de turisme gastronòmic atractiva a través del coneixement previ d´aquest patrimoni.

Un treball de recerca bibliogràfica d´antics receptaris i coneixements de la gent gran o dels professionals és una de les bases del treball previ que ja s´està realitzant. L´estudi està coordinat per la doctora en sociologia de la universitat de Tolosa Diana Oliveira.

La qüestió ha estat el tema central de la taula rodona que aquest dilluns s´ha celebrat al Centre de Congressos de la capital amb el títol "Identificació i valorització del patrimoni gastronòmic andorrà".

Parlen al vídeo: Eric Jover - Ministre d´Educaciói Ensenyament Superior - Diana Oliveira - Sociòloga

El Pirineu avui