La Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d’Urgell acull aquests dies l’exposició itinerant “Lola Anglada: art, resistència i compromís”. La mostra coincideix amb la commemoració dels 125 anys del seu naixement. Lola Anglada va ser la primera dibuixant professional que hi va haver a Catalunya i per alguns n’ha estat la més important. La seva personalitat, d’una extraordinària lucidesa i creativitat, es va traslladar a la seva obra, marcada per la fantasia, la tendresa i l’amor per la natura i les coses belles. Tot i que Lola Anglada es va crear un món propi, es va comprometre fermament amb el seu país real, Catalunya, i va participar activament en la construcció de la pàtria moderna i nacional, així com la defensa de les llibertats. L’exposició està produïda per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, que cada any dedica el moviment a un personatge, ja desaparegut, que s’hagi significat per la defensa de la llengua i pel seu compromís. La mostra es podrà veure a la Seu d’Urgell fins al proper 8 de gener.

El Pirineu avui